2009-12-24

Su šventėm mielieji

Šįkart aš trumpai.

Labai norėjau padėkoti, kad lankotės ir tikrai džiugu jei šiame dienoraštyje randate idėjų savo dovanoms. Taip pat šventėms noriu palinkėti daug sniego, bent mažo šaltuko, daug šypsenų, draugų ir ramybės.

Nesirkit ir nesinervuokit dėl kasdienių problemų, nes būna ir blogiau ;)

Su šypsena, „Dovanų Idėjų“ blog‘as.

2009-12-22

Rankų darbo atvirukai internetu

Kažkada prieš keletą metų porą kartų pats naudojausi panašia idėja. Kalbu apie ranka rašytus atvirukus. Tiesa, patys jie nebuvo rankų darbo, bet atrodė žaviai. Šiandien tokią paslaugą siūlo patiksu.lt. Tiesą sakant, ten neradau nei vieno sau patinkančio, bet čia galbūt kaltas mano įnoringas skonis :)

Visgi idėja tobula. Išsirenki atviruką, suvedi reikalaujamą informaciją, internetu sumoki už prekę ir jau po kelių dienų tavo giminaitis džiaugiasi šventine staigmena.

2009-12-21

Dalinam dovanas

Mūsų akcija „Dovanos už Kalėdinius Palinkėjimus“ baigėsi. Taip, jau vakar 20:30 val. žinojome pas ką interneto laidais skris skaitmeniniai arbatos pakelio ir butelio etiketės variantai. Netempęs gumos išduodu tuos laiminguosius – Ieva (komentavusi facebook‘e) ir Sandrioškė (mūsų dienoraštyje parašiusi patį ilgiausią komentarą). Laimėtojus išrinkome burtų kelių ir tikimės, kad jie kuo greičiau atsilieps (mūsų e-mail rasite puslapio dešiniojo šono apačioje) ir gal net Kalėdoms spės gauti pažadėtąsias staigmenas ;)

Sėkmės, o tiems kuriems nepasisekė pažadu, kad panašių akcijų tikrai dar bus. Tad laukit.

2009-12-17

Šmaikštus prezervatyvų pakelis su draugo vardu

Štai ir vėl aš, nešinas nauja dovanos idėja. Bet šįkart – N18.

Šmaikštus asmeninis prezervatyvų pakelis visai smagiai gali šoktelėti į Senio Šalčio maišą. Tiesa, vietoj jo tokią dovanėlę nemačiom pasilikčiau sau – o ką gali žinot, kas kelyje gali nutikti keliaujant su žavia Snieguole :))

Gerai, juokauju. Bet dovana tikrai verta dėmesio. Logotipas sudaromas pagal švenčiančiojo vardą arba paliekamas originalus. Šiuo atveju kiek supratau dovanota Povilui, tad „Povex“ puikiai pakeitė originalą „Durex“.

Smagu ne tik kas priekį, bet ir gale. O ten - apmokymai kaip daikčiuką užsidėti. Cha, cha. Juk galima ten ir savo kokią idėją patupdyti. Nesnauskit.

Žodžiu vieną dovaną Kalėdoms jau ir aš turiu :)

2009-12-15

Saldi kalėdinė dovanėlė

Šaltis kerta per nosis ir verčia vietoj poros puodelių karštos arbatos per dieną, išpliumpti visus keturis :) Toks oras primena, kad šventės jau tuoj, tuoj ir vėl verčia susimąstyti – „ar dovanas jau turi“?

Gerai, nauja idėja! NR dienoraštyje šiandien pasirodė šviežutėlė prekė – kalėdinis namukas, prikimštas vardinių saldainių. Kažin kiek ten jis prikimštas (nes tikrai nėra labai jau didelis), bet atrodo tikrai smagiai. Asmeniškai man primena dar darželyje gautas saldainių dėžutes. Taip, jos irgi buvo išmargintos įvairiais raštais ir slėpė daugybę saldžių niekučių.

Žinau, kad šias dovanas NR puslapyje galite įsigyti vos ne iki pat Kalėdų, tad neturintys dovanos nesnauskit!

Laikrodis nerodantis valandų - "o koks skirtumas"

Kažkada vienai draugei dariau dovaną – asmeninį laikrodį. Tai buvo pirktinis sieninis laikrodis, išardytas ir perdarytas savaip. Iš senų detalių liko tik pats mechanizmas su rodyklėmis, o visa kita įgavo naują vaizdą.

Vakar radau dar vieną panašią dovanos idėją. Laikrodis, kurio visi skaičiai pabirę, o viršuje užrašas „koks skirtumas“. Tokį pasidaryti irgi vieni juokai – tereikia atidaryti priekinį stiklą ar dangtelį, ištraukti rodykles ir pakeisti esantį popieriuką kitu. Tuose laikrodžiuose, kurie yra be popieriuko galima tiesiog po vieną išlupti skaičius ir suklijuoti padrikai.

Ai, manau pažiūrėję į aukščiau esantį pavyzdį jau seniai supratote kaip tokį šedevrą susimeistrauti. Na, o jei reiks patarimo ar pagalbos - rašykit, visada patarsiu ;)

2009-12-13

"O Mums Žiema" dovanoja Kalėdomis kvepiančią dainą

Bekalbėdamas apie materialias dovanas visai pamiršau, kad galima dovanoti ir emociją. Taigi nieko nelaukęs pristatau jums kompaniją jaunų žmonių, kurie dovanoja poros metų senumo kūrinėlį. Šventėms jie patapo „O Mums Žiema“, o dainai užlipdė „Kalėdinės Pasakos“ pavadinimą.

Iš tiesų projektą sudaro dainuojamosios poezijos atstovė Sunlit, reperiūkščiai Hamelion ir Justaff, ketvertukas iš „Rokoko“ choro - Evelina, Akvilė, Justina ir Gytis bei muziką kūręs Aurimas (geriau žinomas kaip Bosas). O daina? Ironiškai smagus požiūris į šventes, tad ieškantys didelės cukraus dozės nusivils, bet tiems, kuriems reikia smagios Kalėdinės nuotaikos, bus pats tas;)

Dainą paklausyti galite čia -> frype.lt/ziema

Parsisiųsite čia -> http://www.divshare.com/download/13062126-16d

O paskaityti daugiau apie projektą galite čia -> frype.lt/ziema/naujienos

„Taip, ir dar visiems truputėlį tikėjimo. Kartais tiek ir tetrūksta.“

2009-12-09

Vyno butelis - lempa (originali dovana)

Šiandien pasigaminau vieną daikčiuką, kurį senai svajojau kaip nors susimeistrauti, bet dėl įvairių aplinkybių niekaip nepavykdavo. Taigi, jūsų dėmesiui – vyno butelis-lempa.

Ilgiausiai svarsčiau kaip būtų galima numušti butelio dugną. Turėjau keletą variantų:

• su stiklo rėžtuku, bet šis variantas iškart pasirodė pasmerktas nesėkmei;

• dar girdėjau jog iškaitinus plieninę vielą, vėliau apvyniojus apie butelį ir jį pamerkus į ledinį vandenį, stiklas pats nušoka, bet vadinasi kažką dariau ne taip, nes efekto išgauti nepavyko;

• pagalbon pasitelkti vadinamąją „bulgarkę“ - pavyko! Tik briaunos ne pačios švelniausios. Kalba, kad įkaitintas plienas jas numuša idealiai.

Tai vat, su „bulgarke“ nupjoviau dugną, tada nuploviau etiketes, susiradau seną, nebeveikiančią lempą ir iš jos paėmiau laidą su visais priedais. Žodžiu žingsnis po žingsnio ir iš įvairių senų daiktų sumeistrauta lempa jau kaba mano kambaryje. Kaip tai atrodo matote nuotraukose, o aš pats siūlau kažką panašaus pagaminti ir savo namiškiams. Gerai pasukę galvas dovaną pasidarysite už apvalų nulį, bet originalumą mylintis draugas ja džiaugsis ne vienus metus.

Vos ne antikrizinė dovanėlė :)

2009-12-06

Akcija atrakcija - kas nori dovanų?

Dovanų idėjų blogas skelbia akciją atrakciją!

Raginame kiekvieną originalių idėjų ieškotoją stabtelėti ir palinkėti kažką gražaus artėjančių švenčių proga. Ir visai nesvarbu tai trumpas „su šventėmis“ ar ilgiausias komentaras, tiesiai iš visų širdies gelmių :)

Kas už tai? Kompanija „NR“ žada padovanoti dvi dovanas – skaitmeninius asmeninės arbatos ir vardinio butelio variantus. Jums tereikės atsispausdinti ir pagal pamokymus susiklijuoti dovanėles, visą kitą bus padaryta už jus ir būtent taip, kaip norite.

Šiandien duodu startą, o finišas gruodžio 20 dieną 20:30 val. Lygiai už dviejų savaičių. Galite komentuoti tiek facebook‘e šalia šios temos arba tiesiai čia.

Laiminguosius išrinksime burtų keliu.

Sėkmės, o aš jau laukiu sveikinimų. Kas pirmas?

Patarimas: arba prisekite gale savo email, arba kažką, kad vėliau su laimėjusiais galėtume susisiekti ;)

2009-12-05

Autorinės rankų darbo dovanos

Kad ir ką besakytų maximų gerbėjai, geriausios dovanos per amžių amžius buvo ir bus rankų darbo. Gauti tokį vienetinį gaminį svajoja visi, nors truputėlį vertinantys originalumą.

Šiandien mano taikiklyje – stiklo lydiniai bei vienetiniai kalvio darbai. Kuomet dauguma panelių daro įvairius papuošalus iš pirktinių karoliukų, šiame puslapyje nieko panašaus nerasite. Čia specialiai lydomas stiklas ir iš jo gaminami suvenyrai, pakabukai, papuošalai ir kitos mielos smulkmenėlės.

Be šių grožybių ten apstu ir metalo gaminių. Miesto šventėse visada sustoju apžiūrėti didžiulių žalvarinių papuošalų kolekcijų, tad šįkart taip pat su smalsiu malonumu perverčiau kiekvieną fotografiją.

Tikiuosi kam nors ši dovanos idėja tikrai tiks ir išspręs galvos skausmą beieškant įdomios dovanos;)

2009-12-04

Vėjų gaudyklė tavo šventei

Nors oras tikrai visai ne žiemiškas, bet ir lauke nesinori praleisti didžiosios dienos laiko dalies. Tuo tarpu „vėjo gaudytojams“ oro sąlygos visai nesvarbios, didžiulius margaspalvius muilo burbulus jie tikriausiai gimdo net ir žiemą.

Siūlau jei ne dabar, tai vasarėjant ir jums įsigyti Vėjo Gaudyklę. Iškyloje prie ežero ar jaukiame gimtadienyje tai taps tikrai nebloga pramoga.

Ir tai visai nedaug kainuoja. Manau, kad gražiai paprašius elementarius apmokymus, kaip šiuo daikčiuku naudotis, būtų galima gauti ir už dyką;)

2009-12-02

Erdvinis 3D plakatas

Kalbama, kad po metų, kitų paprastą kiną pakeis žaliai raudonais akinukais pagardinti trimačiai filmai. Paprastus nuotraukų rėmelius kėsinasi nurungti skaitmeniniai, na, o mes spėliojam ar tik 3d popierius neišstums įprastinio.

Kaip bus pamatysime netolimoje ateityje, o šiandien į savo dovanų krepšelį jau galime įsidėti erdvinį 3d plakatą. Reklama kalba, jog atspausdinus ant tokio paveikslėlį, žvelgiant iš skirtingų kampų susidaro įspūdis, kad vaizdas juda. Būtų begalo įdomu į tai pažiūrėti savo akimis, nes judantis paveiksliukas internete visos tiesos neatskleidžia, bet norintys kitokios dovanos jau dabar gali pasižvalgyti informacijos apie šią prekę.