2009-04-19

Brangioji, dovanoju tau fotosesiją

Kažkur esu skaitęs, jog didžioji dauguma atsiminimų žmogaus pasąmonėje išlieka tik 10 metų. Vėliau praeities įvykius formuoja vaizdinės, garsinės bei jutiminės priemonės. Galbūt tai nėra mikroskopiškai tikslūs paskaičiavimai, bet aš pats pastebiu, jog kai kurių įvykiu neatsimenu visiškai (arba labai prastai) ir apie juos galiu papasakoti tik iš nuotraukų arba video medžiagos. Matydamas tokią tendenciją, tikrai pasirūpinsiu, kad mano vestuves įamžintų pats geriausias vestuvių fotografas, o žiedų apsimainymo ceremoniją fiksuotų idealiausiai savo darbą išmanantis filmuotojas.

Prakalbęs apie įamžintas akimirkas, pradžiai rekomenduoju užsisakyti originalumu trykštančius vestuvinių filmų montažus, o toliau tesiu kalbą apie fotografijas.

Argi nenorėtumėte sau pasidovanoti fotosesijos? Galbūt su švelnia erotika savo mylimajam? Arba pagaminti pluoštelį šeimos akimirkų senelio 70 metų jubiliejui? Pagaliau, gal norite vestuvėms pasidovanoti įspūdingą fotosesiją? Arba gimtadienio proga visas būrys įsismaginusių draugų prisipleškinti siautulingų šypsenų? Jei sudomino tokia interaktyvi staigmena – susisiek su vienais geriausių šios srities žinovų – fotopasaka.lt.

Mediniai žaislai tavo atžalai

Nors prieš 20 metų mano amžiaus žmonės jau sūpuodavo vaikus, aš dar nesijaučiu subrendęs tokiam žingsniui. Bet kaskart eidamas pro žaislų parduotuvę stabteliu bent dešimčiai minučių, kad apžiūrėčiau visas naujoves. Taip, teisingai, lyg mažas vaikas. Ir visiems išduosiu, kad man labiausiai patinka mediniai žaislai. Tikiuosi, jog mano atžalos netaps piktais snobais ir mėgausis mano vaikystės džiaugsmais, nes jie tikrai turės medinių mašinyčių, medinių kaladėlių ir net didelį medinį arkliuką. Ech, net jei jie nesupras, kuo mišku kvepiantis lėktuvėlis geriau nei plastiku atsiduodantis kinietiškas produktas, aš džiaugsiuos savo namuose turėdamas tokių daikčiukų.

Tiesa jei ir jūs savo mažyliam norite nupirkti kažką natūralaus ir lietuviško, žvilgtelėkit į arbo.lt . Galbūt rasite ypatingą dovaną tiek savo berniukui, tiek mergaitei.

Originali dovana: kubinis metras dangaus

Nelabai įsivaizduoju kaip vyksta internetiniai aukcionai (mat pačiam šia pramoga naudotis dar neteko), bet, kad juose įmanoma rasti įdomių idėjų dovanai, esu įsitikinęs šimtu procentų.

Šią mano mintį darsyk patvirtins viename populiariausių lietuviškų aukcionų tuktuk.lt rastas lobis. Vaikinas, kurio slapyvardis bvilkas, bando parduoti „kubinį metrą dangaus“ esantį Vilniuje, virš Gedimino pilies. Pardavėjas netgi siūlosi išrašyti sertifikatą, patvirtintą neegzistuojančios įmonės Air Corporation Unlimited (nuoroda į aukcioną, nuoroda į aukciono fotografiją). Prekė atrodo juokinga, nors nuo vieno lito (pradinė kaina) jos vertė kilstelėjo iki dvidešimties.

Taigi, ką kalbėdamas apie tokią „prekę“ pasiūlysiu aš? Ogi nebūtina jums kažkam mokėti 20 litų už orą, tiesiog pagaminkite (arba jei negebate, paprašykite, kad pagamintų mokantys) jubiliatui sertifikatą, liudijantį jį gavus tokią neapčiuopiamą dovaną. Ir tai gali būti ne tik dangaus lopinėlis. Mergina nudžiugs gavusi žvaigždę, geras draugas nudžiugs ežeru prie jo namo, o vestuves švenčianti sesuo, lopinėliu mėnulyje. Ir kas, kad ši dovana netikra? Toks įrėmintas lapukas įrodys tavo romantišką prigimtį ir nudžiugins artimą.

Ei, rimtai, gimtadienio proga savo merginai būtinai padovanosiu žvaigždę.

2009-04-15

Papuošk savo draugę

Nupirkęs merginai papuošalų niekad neprašausi. Nebent visiškai neturi žalio supratimo koks tavosios skonis. Bet visgi verta pabandyti bent kartą. Jei jau nepavyks, tiek to, galėsi grįžti prie tradicinių gėlių puokštelių bei čekių prekybos centruose dovanojimo.

Klausiate ką pasiūlysiu šiandien? Tampu „tikru“ dovanų ekspertu. Jau net draugai ima klausinėti: „ei mes jau metai kaip draugaujam, gal pasiūlysi kokią dovaną šiai šventei?“. Cha. Ką galiu pasiūlyti? Nebent nuodugniai perskaityti blogą ir išsirinkti kažką savito, juk neesu visažinis. Atsiprašau, nuklydau...

Apie ką kalbėjom? Dovana panelei. Taip. Ką jūs manote apie stilingą sagę? Vienetinį gaminį padaryta mylimajai? Juk malonu kai žinai, jog ji niekada gatvėje nesutiks merginos pasidabinusios identišku aksesuaru? O taip pat malonu matyti savo draugę puošnią ir stilingą. Jei taip tai šoktelkite čia, bet jei nerasite nieko gražaus ar įdomaus badykite naudotis senoliu google. Nepatikėsite kiek sagių gamintojų Lietuvos padangėje.

Rankų darbo dovanos

Rankų darbo dovanos visais laikais vertinamos labiausiai. Jei už mašina darytą gaminį sumokėsi kelis litus, tai už rankų darbo keliasdešimt. Tiesa ir tai, kad kiekvienas mūsų sugebėtų padaryti nuostabią dovaną, tik reikia noro bei laiko. Taip, jūs teisūs, dar reikia idėjų. O rankų darbo dovanoms idėjų radau gan vaikiško dizaino bei gan keistos specifikos, angliškame puslapyje - kenspecklegifts.co.uk.

Galbūt visos idėjos bus matytos ir panaudotos, gal nė viena nepasirodys verta dėmesio, o galbūt kažkas ras įdomių sprendimų.

Lietuviškos dovanos

Susitinki su užsienio verslo partneriais? Su šimtą metų nematyta, už jūrų marių gyvenančia drauge? Su dar jaunystėje į Ameriką emigravusiais seneliais? Reikia lietuviškų dovanų? Radome.

„Lietuvos Institutas“ vykdo projektą „World Heritage FROM LT“. Šia idėja siekiama pristatyti Lietuvos kultūros paveldo objektus, esančius UNESCO Pasaulio paveldo sąraše. Taigi tas pats projektas užsakė seriją suvenyrų, kuriuos sudaro mažutėlės pakuotės su žemėlapiais bei mėgintuvėliais, kuriuose pūpso lietuviškas smėlis, gintaras ar kiti egzotiški dalykėliai.

Atvirai sakant radęs pirkti šių daikčiukų, niekam nedovanočiau, o įkurdinčiau garbingiausioje lentynos vietoje.

2009-04-08

Grojantis kiaušinis

Kai buvau mažas, visada žinodavau, jog per Velykas gausiu krūvą kinderių bei įvairiomis spalvomis išmargintų kiaušinių. Tokie buvo tradiciniai šios dienos siurprizai.


Dabar didieji prekybos centrai neriasi iš kailio bandydami parduoti kuo daugiau nereikalingų niekučių. Galbūt šį rekomenduojamą žaisliuką pavadinsite taip pat nesąmoningu niekalu, bet visgi gal kas nebus toks skeptiškas ir susidomės.


Žodžiu, jei jau švęsti tai švęsti. Šia proga savo vaikui galite padovanoti grojantį kiaušinį. Šis aparatėlis valdomas radijo bangomis, turi 1 GB atmintį ir yra gan juokingo dizaino. Bet, kad ir kaip ten bebūtų, dovana praktiška. Ji nebus numesta, o atliks muzikinės dėžutės funkciją visus metus.


Tik vėl bėda. Lietuviškose parduotuvėse tokio nė su žiburiu nerasi, o už jūrų marių truputėlį brangiai kainuoja. Bet išduosiu - paieškojus akyliau galima rasti labai pigiai.


Batai su charakteriu

Kažkada mano sesuo turėjo žavius batus (nuotraukose būtent šie žavuoliai). Nė velnio jie ne kitokie, jei žiūrėsi tik į jų prekinę išvaizdą, bet tereikia praeiti snieguotu takeliu ir jau matai nuostabų įspaudą. Būtent. Ant vieno bato pado pavaizduota mergaitė, tuo tarpu ant kito – berniukas. Keista tai, kad berniuko širdis, tikroje ritmiškojo organo vietoje, na, o mergaitės - įklijuota žemiau bambos. Keistas nesusipratimas? Ar smagus pokštas? Kaip ten bebūtų tokie padaužos batai būtų ideali dovana menišką siela dvelkiančiam draugui. Tik bėda - kur tokius dabar rasti?

Universalus atvirukas

Esate iš tų žmonių, kurie neįsivaizduoja tikros šventės be pluošto atvirukų? Perkate juos maišais ir pasitaikius progai dalinate į kairę ir į dešinę? Be viso to dar turite pomėgį universalioms dovanoms? Šaunu. Kaip tik jums ir reikia skaityti šį įrašą.

Įsivaizduokite atviruką ant kurio nugarėlės atspausdinti langeliai su prierašais „su gimtadieniu“, „linksmų Naujųjų Metų“, „spalvotų margučių“. Žodžiu visos šventės vienoje vietoje, ir tau belieka varnele pažymėti reikiamą šventę ir siųsti adresatui.

Tiesa sakant, man, tai begalo smagiai skambantis pokštas. Nors aišku, tokiu atviruku tikrai nenudžiugintum močiutės, kuri dar ilgai prikaišiotų, tokį "negražų poelgį". Bet draugas, pasižymintis puikiu humoru, tikrai leips juokais gavęs visoms progoms tinkantį atviruką.

Ir tai nieko papildomai nekainuoja. Tai ko lauki?